Seksuaalineuvonta ja -terapia

Ihminen on seksuaalinen syntymästä alkaen elämänsä loppuun saakka. Identiteetti ja seksuaalisuus ovat voimakkaasti kehollisia kokemuksia. Oma keho ja sen toiminnot ja samoin käsitys itsestä muuttuvat iän, elämänkokemusten ja sairauksien myötä. Näin kehollisuuden kanssa ollaan koko ajan liikkeessä ja muutoksessa.

perhonenSeksuaalisuus on lahja ja voimavara. Se on ihmisen herkintä ja intiimeintä aluetta. Itsensä hyväksyminen, rakastaminen ja arvostaminen eivät useinkaan ole helppoa elää todeksi. Nämä voivat tulla hyvin vaikeaksi, jos on joutunut kohtaamaan elämässään henkistä tai fyysistä kaltoinkohtelua, laiminlyöntiä, hylkäämistä, mitätöintiä, häpäisyä, arvostelua, fyysisten rajojen loukkaamista, pakottamista, alistamista, suoranaista väkivaltaa tai hyväksikäyttöä.

Tiedättehän, että jos jotakuta säikäyttää kovin usein,
hän muuttuu helposti näkymättömäksi.
– Tuutikki (Tove Jansson: Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia)

Parisuhteessa seksuaaliset ongelmat näyttäytyvät moninaisina. Seksuaalineuvonnassa annetaan apua ja vinkkejä käytännön toiminnallisiin pulmiin kuten miehen ja naisen haluttomuuteen, vaginismiin, erektioon, ejakulaatioon ja orgasmiin liittyviin häiriöihin, limakalvojen ongelmiin jne.
Seksuaaliterapia sisältää seksuaalineuvonnan elementtejä, mutta siinä liikutaan kuitenkin syvemmällä identiteetin alueella. Seksuaalineuvontaan ja -terapiaan ei voi saada Kelan tukea, ellei se tapahdu osana kuntoutuspsykoterapiaa.

Seksuaalineuvontaa ja -terapiaa tarjoan myös videoyhteyden välityksellä.